Alvászavar: Az alvás rendszeresen ismétlődő szakasza életünknek. Alvás során a külvilággal való kapcsolatunk jóval felszínesebbé válik, izmaink elernyednek. Ezen órák alatt töltjük fel szervezetünk raktárait, a tudatalattink pedig rendet rak az előző nap eseményei között. Az alvásigény egyénenként és életkoronként jelentős szórást mutat. Egy újszülött többnyire csak enni és inni ébred fel, míg az idős emberek többsége már alig néhány órányi alvással is beéri. Általában igaz, hogy ha valaki frissen ébred és kipihentnek érzi magát, akkor elegendőnek bizonyult számára az alvásra fordított idő, és megfelelő volt az alvás minősége is. Az alvászavar csökkenti az alkalmazkodóképességet, azaz a „túlélést”: a reagáló-, tanulási és tűrőképesség, a figyelem, valamint a munkateljesítmény csökken, egyre ingerlékenyebbek, fáradtabbak leszünk, sőt, tartósan kimerült állapotban a testi (szomatikus) betegségek és a szellemi leépülés kockázata is lényegesen fokozódik.

Elektroszmog: Elektromos eszközeink, a működtetésükhöz szükséges elektromos hálózat, rádiókommunikációs antennák és jeltovábbító rendszerek használatuk során, még használaton kívüli állapotban is elektromos és mágneses erőtereket, valamint elektromágneses sugárzást bocsátanak ki magukból. Ezen fizikai jelenségek az elektromos rendszerek működésének természetes velejárói, melyek egy része láthatatlanul megjelenik környezetünk nem kívánt területein is. A mesterségesen létrehozott elektromosságból, annak használatából származó káros fizikai hatásokat elektroszmognak nevezzük. Az általa nyújtott előnyök és a segítségével létrehozott kényelem szinte észrevétlenül mindennapjaink részévé vált. Az elektroszmog a nap 24 órájában jelen van életünkben,  természetes vagy épített környezetünkben egyaránt megjelenik. Egészségkárosító hatása beférkőzik otthonainkba, sőt gyermekeink közvetlen környezetébe ahol kölcsönhatásba kerül az emberi szervezet bioelektromos rendszerével és megzavarhatja annak egészséges működését. Az elektroszmog érzékszerveink segítségével közvetlenül nem észlelhető módon, láthatatlanul szennyezi környezetünket és veszélyeztetheti saját és gyermekeink egészségét.

Yshield: termékei védelmet nyújthatnak az elektromágneses mezők (elektroszmog) ellen. Alkalmazási területei az egyedi falak, a teljes helyiségek és az épületek, valamint az összetett ipari alkalmazásokig.

Frekvencia árnyékolás: Az építészeti árnyékolás az épületek elektromágneses mezők elleni védelme, amelyben megfelelő anyagok egész sorát használják fel, amelyeket közvetlenül az épülethez illesztenek. Az árnyékolási csillapítás gondos megfontolása, a frekvenciatartomány és a költség határozzák meg a leghatékonyabb anyagot és a beépítés módját. A gyakran használt anyagok közé tartoznak a réz és alumínium fólia, az acéllemez, a fémezett szövetek és hálók, többféle fémmel. A RF átfúródásainak, pl. az ajtóknak, az elektromos kábeleknek és légkondicionáló szellőzőknek gondos megtervezése nélkülözhetetlen a maximális gyakorlati RF teljesítmény eléréséhez.

Árnyékoló festék: Az alacsony és magas frekvenciájú elektroszmog csökkentésére szolgáló beltéri alapozófesték. Az elektroszmog elleni festés jól alkalmazható elektromos hálózat által felgerjesztett falszerkezetek. Nagyfeszültségű villamos távvezeték, transzformátor, trafóház és egyéb elektroszmog források árnyékolása, árnyékoló anyagok elleni védekezésben. Az elektromos tér árnyékolása esetén, az elhelyezett árnyékoló lehet fólia, lemez, festék.

Különleges festék: Az elektroszmog árnyékoló festék alkalmas mobil bázisállomás, GSM antenna, wifi és bármilyen falon kívüli rádiófrekvenciás kibocsátó sugárzásának nagymértékű csökkentésére, továbbá leföldelve szinte megszűnteti az adott falból érkező elektromos térerősséget is. A fekhelyeken jelenlévő elektroszmog hatására kialakuló elektrostressz állapot gyakran komoly zavarokat képes okozni szervezetünk éjszakai pihenésében, regenerálódásában. A pihentető mélyalvás hiánya vagy nem megfelelő minősége pedig hosszú távú egészségügyi. Az árnyékolás alapelve, hogy az árnyékoló anyagnak minden esetben a továbbiakban is, az elektroszmog forrás és a védendő terület között kell elhelyezkednie, pajzsként.

5G árnyékolás: az elektroszmog fokozódása miatt érdemes lesz kipróbálni a sugárzást árnyékoló ruhákat és ágyneműket, valamint olyan falfestéket használni, ami tompítja a sugárzást. Ebben az esetben lényeges a mobilokat kinn hagyni, mert a rádiós eszköz rendszerint automatikusan erősebb adásúra állítja magát, ha gyengül a vétel, ami a kívánt hatás ellenében hathat.

EMF árnyékolás: az az erő, amelyet a két nyitott elektróda között keletkező potenciálkülönbség hoz létre. A potenciálkülönbséget a szétválasztott pozitív és negatív töltések okozzák, és ezáltal elektromos teret generálnak. Ha az emf forrására egy áramkört kapcsolunk, akkor a két elektróda között áram fog folyni, többé nem mérhető az üresjárati feszültség, hanem egy kisebb feszültség, amely azért csökken le, mert a záródó áramkörön keresztül áram folyik, mely átfolyva az emf belső ellenállásán feszültségesést okoz, és az levonódik az emf-ből.