Fal-lazúrozás – HARZO Fal-lazúr díszítő és impregnáló anyag

Nemcsak a fát lehet lazúrozni, hanem a falfelületeinket is. Egy falfelület lazúrozása fokozza a felület által nyújtott optikai hatást és kiemeli a felület plasztikusságát. A HARZO Fal-lazúrral márványos, antik hatást érhetünk el falfelületeinken. Az optikai hatás lényege, hogy a fényt a festett, vagy vakolt falra felvitt lazúr anyaga különféleképpen verik vissza, a fényviszonyok változásával folyamatosan változó optikai hatást jelent.

Fal-lazúrozás HARZO Fal-lazúr díszítő és impregnáló anyag termékünkkel

Színtelen, közömbös szagú, tejszerű folyadék.

Beltérben és kültérben egyaránt használható sima vagy rusztikus falfelületeken, festett felületeken vagy HARZO 3, HARZO 3 plusz, HARZO Kristály anyagokból kialakított mintázatokon további díszítés céljából.

A HARZO Lazúr egy áttetsző speciális fallazúr, amely színjátékos, márványos, antik hatást eredményez. Színtelen selyemfényű vízbázisú anyag. Színezhető bármilyen diszperziós színezőpasztával, színre kevert diszperziós falfestékkel. Felhordható ecsettel, hengerrel egyaránt, majd ízlésünknek megfelelően egy gumilapát segítségével eldolgozható. A Harzo lazúrral kezelt felületek A4-es vegyszer ellenállósággal rendelkeznek. Használatával egy mosható, tisztántartható felületet kapunk.

Érdemes tudni, hogy a HARZO Lazúr egy viszonylag gyorsan száradó anyag. Ezért alkalmazása előtt a stócosodások (egymásra kerülő rétegek) elkerülése érdekében érdemes, különösen a nyári melegben, a levegő mozgása miatt a nyílászárókat becsukni, így lassítjuk a száradást. Javallott a lazúrozás előtt a rendszerhez tökéletesen passzoló HARZO Parkettlakk fényes változatával a lazúrozni kívánt felületet impregnálni. Erre azért van szükség, hogy a felület nedvszívó képességét jelentősen lecsökkentjük, így a lazúrozás folyamata kényelmessé válik és a nyugodt munkával még szebb felületeket hozhatunk létre.

Színezése ne legyen erőteljes, mert akkor inkább fedőfestékként fog viselkedni. Ajánlott arány: 0.8 liter lazúrhoz 0,2 liter általunk választott színező, vagy színre kevert diszperziós falfesték. Ez 20%-os aránynak felel meg. Amennyiben sötétebb hatást akarunk elérni, úgy a festék mennyiségét óvatosan növeljük, de ne menjünk 40% fölé.

Száradási ideje megfelelő körülmények között kb. 30 perc – 1 óra.

Alkalmazási területe rendkívül széleskörű. Színtelen állapotában falvédő impregnálóként alkalmazható olyan helyeken, ahol a falat sokat fogdossák, vagy kis háziállatunk dörgölődzik hozzá.