Barion Pixel

EMF (elektromágneses mező) expozíció, káros külső hatásnak tünetei..

 

 

EMF (elektromágneses mező) expozíció, káros külső hatásnak tünetei

 


Bevezetés

A mobiltelefonok bevezetésének kevesebb, mint 4 évtizede telt el a Dyna TAC 8000X, az első hordozható telefon, amelyet először a Motorola mutatott be 1983-ban.
A távközlés fejlődése arra késztette, hogy magasabb EMF-frekvenciákat használjanak a mobilkapcsolatokhoz. Például az első szabványos mobilkapcsolat a 800 MHz-es frekvenciasáv körüli rádióhullámokat használta, míg az LTE (4G) kapcsolat 700 MHz és 2600 MHz közötti tartományt használ, ami a „nagyon magas frekvencia” és az „ultra magas frekvencia” közötti tartományba esik. ” az Elektromágneses spektrumban.

A mobiltelefonok mikrohullámú tartományban EMF sugárzást használnak, ami bizonyos mértékig káros lehet az emberi egészségre. A mobiltelefon-használat világszerte tapasztalható exponenciális növekedése következtében a mobiltelefon-sugárzás emberi egészségre gyakorolt ​​hatása a közelmúltban a közérdeklődés és a kutatás tárgyává vált.

 

Elektromágneses túlérzékenység (EHS)

 

„mikrohullámú szindrómát” 1970-ben találták ki, amikor a rádió- és radarberendezéseken dolgozó katonai személyzet EMF-expozíciós tüneteket mutatott: fáradtság, szédülés, fejfájás, memória- és koncentrációs problémák, valamint alvászavarok.

A legtöbb szenvedő úgy találja, hogy eltérően reagál az EMF-frekvencia-tartományokra, például a rádióhullámokra (Rf) (mobiltelefonok és Wifi) és a mikrohullámokra. Némelyikük azt tapasztalhatja, hogy az EMF-tünetek fokozatosan rosszabbodnak, és hosszabb ideig tartanak, mivel egyre több EMF-sugárzásnak vannak kitéve.

Azóta a kifejezés lassan elektromágneses túlérzékenységgé (EHS) fejlődött azoknál a felhasználóknál, akiknél az elektromágneses tereknek (EMF) való kitettségnek tulajdonítható tünetek jelentkeznek.

Az EHS néhány tünete a következők:

 • Melegség vagy bizsergő érzés a bőrön
 • Szúró vagy szúró érzés az arcon vagy a testen
 • Fejfájás
 • Szédülés
 • Fáradtság
 • Gyenge memória
 • Csökkent koncentráció és tiszta gondolkodás
 • Száraz arcüreg, torok vagy szem
 • Hányinger
 • Fájdalmak az izmokban, ízületekben vagy fogakban
 • Palpitáció
 • Alvászavar

A többszörös EMF-expozíció által érintett egyének EMF-érzékenységet tapasztalhatnak, és nehezen tudják meghatározni a kitettség forrását. Mivel a tünetek gyakran javulnak, ha eltávolítják a ravaszt, a betegek hasznosnak találhatják, ha kihúzzák a készülékeket, és kikapcsolják a világítást és az elektromos áramköröket, hogy megnézzék, enyhíti-e a tüneteket.

Csak az olyan országokban, mint Ausztria, vannak iránymutatások az EMF-hez kapcsolódó egészségügyi problémák diagnosztizálására és kezelésére. Egy tanulmány azt javasolta az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO), hogy vegye fel az elektromágneses túlérzékenységet (EHS) a Betegségek Nemzetközi Osztályozásába (ICD), és fogadja el EMF egészségügyi kockázatként és problémaként.

EMF fejfájás és migrén

 

 

 

A migrén a fejfájás egyik leggyakoribb oka, amely befolyásolja a napi teljesítményt és funkciót. A legtöbb kutató úgy véli, hogy az RF-EMF zavart okoz az agysejtekkel kapcsolatos neuro-elektromos aktivitásban, és az EMF-et a migrénes fejfájás valószínű környezeti kiváltójaként jelöli meg.

Mivel a mobiltelefonokat közvetlenül a fej közelében tartják, a telefonok EMF-expozíciója zavart okoz az agyműködésben. Egy kohorsz vizsgálat azt mutatja, hogy a migrénes EMF fejfájások száma és súlyossága szignifikánsan korrelált a mobiltelefonok fokozott használatával.

 

 

 

 

vér-agy gát az agyi erek (kapillárisok) és az agyszövetet alkotó egyéb összetevők sejtjei közötti gát.

A kutatási adatok azt mutatták, hogy a vér-agy gát lebomlik, ha a mobiltelefonok EMF-nek vannak kitéve, és a vér-agy gát permeabilitásának elvékonyodása fejfájással jár.

Egy 114 migrénes betegen végzett vizsgálatban a migrénes fejfájások száma és súlyossága szignifikánsan korrelált a mobiltelefon-sugárzás és a WIFI-sugárzás fokozott expozíciójával.

A mobiltelefon-használat minden percével a mérsékelt fejfájás lehetősége és a migrénes rohamok száma 0,2%-kal nő, a súlyossági szint pedig 0,1%-kal nő.

A kapcsolódó EMF fejfájások a szénbányában található kanári lehet, ami még súlyosabb biológiailag jelentős hatásokra figyelmeztet. Javasoljuk, hogy a migrénes fejfájásban szenvedő betegek korlátozzák a mobiltelefonok és a WIFI használatát, és ezeket vezetékes telefonokra cseréljék mindennapi telekommunikációjukhoz.

 

 

 

 

A stressz a szervezet reakciója a káros helyzetekre – akár valódiak, akár vélt. Amikor fenyegetve érzi magát, kémiai reakció lép fel a szervezetében, amely lehetővé teszi, hogy a sérülések elkerülése érdekében cselekedjen. Ezt a reakciót „harcolj vagy menekülj” vagy stresszreakciónak nevezik. A

stressztünetek hatással lehetnek a testére, gondolataira és érzéseire, valamint viselkedésére. A stressz szorongásban és depresszióban nyilvánulhat meg. Míg a stressz egy fenyegetésre adott válasz. Egy adott helyzetben a szorongás a stresszre adott reakció.A szorongó emberek gyakran félelmet, aggodalmat vagy nyugtalanságot éreznek, és előfordulhat, hogy képtelenek azonosítani életük jelentős stresszorait.

Ebben a vizsgálatban az EMF-sugárzásnak kitett patkányok stresszes állapotban voltak. Az átlagosnál kevesebbet ettek és ittak, aminek következtében a testsúlyuk kisebb volt.

Az elektromágneses tereknek (EMF) való kitettség elkerülhetetlen bizonyos foglalkozási ágazatokban. Ez a tudományos áttekintés a rendkívül alacsony frekvenciájú (ELF) mágneses mezőknek (EMF) való krónikus expozíció hatását vizsgálta 275 erőművi dolgozón, és arra utal, hogy az EMF-sugárzásnak való hosszú távú munkahelyi expozíció stresszhez, szorongáshoz, rossz alvásminőséghez vezethet, és még a depressziót is.

Álmatlanság

 

 

 

A melatonin az agy tobozmirigye által termelt hormon, amely segít az alvási ciklusok szabályozásában, mivel az alvás és a hangulat szorosan összefügg, az egészséges melatoninszint enyhítheti a stresszt.

Az elektromágneses mezők (EMF) jelentős mértékben megzavarják a tobozmirigy melatoninszintjét, mivel az EMF-et fényforrásként érzékelik, és ezt követően csökkentik az emberi test melatonintermelését .

Az elektronikus képernyők által kibocsátott kék fény mellett az EMF mobiltelefon-sugárzás rádióhullámok formájában is gátolja a melatonintermelést.

A jó éjszakai alvás érdekében tartózkodjon a mobiltelefon vagy egyéb eszközök használatától lefekvés előtt. A kék fény és az EMF sugárzás hiánya segít gyorsabban és jobban elaludni.

Következtetés

Ahhoz, hogy kapcsolatban maradjunk egymással, a mobiltelefonok túlnyomórészt nélkülözhetetlenek maradnának az életünkben. A használat növekedésével az EMF-sugárzásnak való kitettség is növekszik.

Tekintettel arra, hogy a mobiltelefonokból származó EMF rádióhullámok formájában áthatol a falakon, veszélyes a mobiltelefonok fejéhez közel tartása, mivel a törékeny emberi agy ki van téve az ilyen EMF-sugárzási kockázatoknak.

Elővigyázatossági megközelítést kell alkalmazni, hogy megóvjuk magunkat az EMF-nek való indokolatlan expozíciótól, hogy a lehető legnagyobb mértékben elkerülhetők legyenek az EMF-tünetek.